zondag 29 april 2018

En na vastkomen ga je weer varen....

we kwamen gelukkig weer goed weg buj de ballumerbocht. Wel een lange tojd wachten (waarom lopen we steeds op het verkeerde moment van het tij vast) konden we zaterdagochtend weer en route. Weinig tot geen wind, verkeerde timing etc etc achtervolgden ons. Nu echter maken we bewust een tijstop in de kromme balg. Gaat allemaal, op wat regen en buien na, prima. Anker op en doornaar vinegat en kimstergat om dar op het avondtij overheen terug te gaan van het vermaledijde oostijk wad naar het westen.

Rn nu zonder morren fluitend (kruisend en risico nemend maar we munnen ook iet anders) naar harlingen0115 vanochtend harlingen gehaald en door naar?

In de boontjes gaat het toch weer mis. Bij de bo20 worddt de wind te zwak en de tegenstroom te sterk dus maar weer voor anker. En vlak voor kentering tij en een beetje wind proberen tenminste de tegenstroom te overstemmen met snelheid door de wind. Lukt niet helemaal dus de roeiriemen helpen ond naar Kornwerderzand.

Eindelijk: wind uit de goede richting. Gaan we den oever dan toch nog halen en kunnen we misschien ook nog west van Terschelling een puntje pakken?

Nu onderweg naar beeezanddijk. Kijken of de wind voldoende krachtig maar zwak genoeg blijft om het gaat weer uit te roeien en tijdige binnenkomst in den oever niet in de weg te staan. We zijn benieuwd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten